• Voorlichtingsavond Diabetes Mellitus Type 2 Voorlichtingsavond Diabetes Mellitus Type 2

  Voorlichtingsavond Diabetes Mellitus Type 2

Voorlichtingsavond Diabetes Mellitus Type 2

Op 10 november a.s. van 19:00 uur tot 20:30 vindt een voorlichtingsavond plaats met als thema ‘Diabetes Mellitus Type 2’

Er zijn sprekers vanuit de verschillende betrokken disciplines binnen het Medisch Centrum Susteren.

Sprekers:
Rick Bekkers, Huisarts
Monique Hubers, Praktijkondersteuner
Caroline Ruijters, Podotherapeute
Sandra Dirchs-Aelmans, Diëtiste
Sjoerd v.d. Veen, Sportfysiotherapeut
Monique v.d. Kuy-de Ree, Apotheker
Locatie: Medisch Centrum Susteren Reinoud van Gelderstraat 13 Susteren
Tijdstip: 19.00-20.30 uur

Wilt u graag deelnemen aan deze avond meld u via info@fysioq.nl of bel 046-4770855.

Door |2 november 2015|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Voorlichtingsavond Diabetes Mellitus Type 2
 • Klokje van Susteren Klokje van Susteren

  Klokje van Susteren

Klokje van Susteren

Op 17 april 2012 werden omwonenden van de Winkelstraat opgeschrikt door veel kabaal. In de nachtelijke uren werd weer een poging gedaan het eeuwenoude noodklokje op de hoek van de Winkelstraat/Raadhuisstraat met veel geweld los te trekken van de klokkenstoel en mee te nemen. Omdat links en rechts licht ging branden, mensen vanuit de ramen begonnen te schreeuwen en het touw, waarmee koperdieven het klokje wilden lostrekken, knapte, kozen de dieven het hazenpad. Buurtbewoners zeulden het noodklokje in eerste instantie naar een veilige opslag en daarna werd het opgeslagen op het gemeentelijke lager.

De geschiedenis van het klokje, geschonken door de abdis van Reuschenberg, gaat terug tot rond 1600. Twee eeuwen lang hing het klokje aan de brugpoort van de abdij en diende als noodklokje. In de loop van de negentiende eeuw werd het klokje in een klokkenstoel op het dak van het nieuwe raadhuis gehangen(1840). Hier waarschuwde het in tijd van nood brandweer en schutterij, als ook de plaatselijke bevolking. In een nieuw raadhuis (1939) was voor het klokje geen plaats meer. In de oorlogsjaren is het klokje onder de vloer van het oude raadhuis bewaard, omdat men bang was dat de duitse bezetter de klok zou gebruiken in de oorlogsindustrie. Na de oorlog werd het uitgeleend aan de pastoor van het duitse Schalbruch. nadat zijn kerk later weer een eigen klok kreeg, gaf hij het klokje door aan de zusters van Höngen. In de begin jaren zestig herinnerde ambtenaren op het gemeentehuis Susteren zich de uitleen aan de pastoor.

Bij navraag bleek dat de Schalbruchse kerk een nieuwe klok had gekregen en het noodklokje van Susteren verder de duitse Selfkant was ingegaan. Men vond nu dat het klokje terug moest komen naar Susteren en men stelde alles in het werk om dit te realiseren. Ondanks dat de zusters van Höngen “es sehr traurig fanden, dass die Glocke zuruck musste”. In 1965 kwam het klokje terug en werd in het gemeentehuis bewaard.

Op initiatief van Sjeng Custers werd in 1998 met ondersteuning van Susterse ondernemers het eeuwenoude klokje in een nieuwe klokkenstoel gehangen op de hoek van de Raadhuisstraat/Winkelstraat. Ook nu anno 2013 is er eveneens door Custers en met medewerking van Harco Ophelders alles in het werk gesteld om in eerste instantie het eeuwenoude noodklokje zijn eigen plaats terug te geven. Uiteindelijk is, met instemming en een financiële bijdrage van de gemeente, gekozen een replica terug te hangen. Het antieke noodklokje heeft nu een plek gekregen in het nieuwe Medisch Centrum Susteren.

Bron: Nieuws.nl Echt Susteren

Door |1 oktober 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Klokje van Susteren
 • Open dag groot succes Open dag groot succes

  Open dag groot succes

Open dag groot succes

De open dag van Medisch Centrum Susteren op zaterdag 14 september mocht op grote belangstelling rekenen. Maar liefst 1.250 belangstellenden uit Susteren én omgeving namen een kijkje achter de schermen van de verschillende zorgaanbieders die sinds kort onder één dak gevestigd zijn.

Dankzij de grote opkomst mag Dreams4You, een stichting die zich inzet droomwensen te realiseren voor terminaal zieke volwassenen, rekenen op een mooie donatie (per bezoeker) van het medisch centrum. Op de begane grond van het moderne, ruim opgezette gebouw zijn Huisartsenpraktijk Reinoud (voorheen Custers-Tummers) en Service Apotheek Susteren gevestigd. De tweede etage, die per trap en lift bereikbaar is, biedt ruimte aan de praktijkruimtes van Praktijk Bannier-FysioQ, Ruijters Podotherapie, Logopediepraktijk S. Slot en F. Moolhuijsen, Medisch Pedicure Petra van Tegelen-Cox, Verloskundigenpraktijk Bolle Buik, Ergotherapiepraktijk Susteren, Psychologenpraktijk PsycholoogZuid, Ubaghs Kindertherapie en Praktijk voor Voeding en Diëtetiek. Stuk voor stuk bekende gezichten in een nieuwe omgeving.

De verschillende zorgaanbieders hebben zich tot doel gesteld samen nog betere zorg en service te verlenen, tegen zo hoog mogelijke kwaliteit en met optimale aandacht voor de bezoeker. Mevrouw Stassen uit Susteren, één van de belangstellenden, is erg enthousiast over het concept. “Ik kan straks op één adres terecht om meerdere praktijken te bezoeken, heel handig!” Kenneth Hanzen en Aranka Oroszi zijn eveneens erg enthousiast over deze voor Susteren nieuwe aanpak. “De korte lijnen tussen de verschillende professionals betekenen meer gemak en service voor de patiënt. Maar ook voor de zorgaanbieders zelf, ze kunnen immers makkelijk en snel onderling afstemmen.”

Medisch Centrum Susteren speelt met deze nieuwe aanpak in op een belangrijke, landelijke ontwikkeling in de zorg. Door specifieke zorgexpertise en kennis te bundelen, kunnen mensen langer en beter binnen de direct toegankelijke zorg (eerste lijn) geholpen worden en zijn er minder verwijzingen naar het ziekenhuis (tweede lijn) nodig. Een nieuwe manier van werken die bewezen voordelen biedt voor de patiënt: een hogere kwaliteit van zorg, die dichtbij huis wordt aangeboden door vertrouwde gezichten.
Op medischcentrumsusteren.nl vindt u meer informatie over de verschillende zorgaanbieders.
U vindt Medisch Centrum Susteren aan Reinoud van Gelderstraat 13. Parkeren kan voor de deur.

Tekst: Volzinnen
Foto: Fotografie Joop Hendriks Echt

 
Opening-Susteren-280
Opening-Susteren-289
Opening-Susteren-268
Paramedisch-team-Susteren

Door |15 september 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Open dag groot succes
 • MCS als eigen iPhone ‘App’ MCS als eigen iPhone ‘App’

  MCS als eigen iPhone ‘App’

MCS als eigen iPhone ‘App’

De website van Medisch Centrum Susteren is zo gebouwd dat deze op in elke browser werkt op de PC en Mac, maar ook op iPad, iPhone en andere smartphones en tablets. De weergave wordt aangepast naar het schermformaat van het gebruikte apparaat. Dit voor optimale leesbaarheid en gebruiksgemak. Op een iPhone kunt u de website bijvoorbeeld met een eigen ikoontje op uw achtergrond opslaan. Zo heeft u altijd de gegevens van uw apotheek of huisarts tot uw beschikking. Met 1 klik op een telefoonnummer belt uw iPhone al het gewenste nummer.

Open de website van MedischCentrumSusteren.nl op uw iPhone. Meteen ziet u de aangepaste weergave voor de iPhone. Om het MCS ikoontje op uw achtergrond op te slaan klikt u op het middelste ikoontje onderin de balk (met de pijl naar rechts). Daarna opent het ‘delen’ scherm. In de midden ziet u het ikoontje van MCS al staan. Klik er op en pas de naam naar believen aan. Als u op ‘toevoegen’ klikt, ziet u het MCS ikoontje op uw achtergrond staan. Klik op bovenstaande foto voor een vergroting.

Nu heeft u altijd snel toegang tot alle gegevens van de zorgaanbieders verbonden aan het Medisch Centrum Susteren.

Door |5 september 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor MCS als eigen iPhone ‘App’
 • 14 september Open Dag 14 september Open Dag

  14 september Open Dag

14 september Open Dag

Noteer deze datum alvast in uw agenda, wij organiseren dan een open dag waarbij u met alle disciplines kennis kunt maken en u informatie krijgt over behandelmogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook gewoon ons nieuwe gebouw bekijken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Door |15 juni 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor 14 september Open Dag
 • Eerste verhuizing 1 Juli Eerste verhuizing 1 Juli

  Eerste verhuizing 1 Juli

Eerste verhuizing 1 Juli

Per 1 juli verhuizen de huisartsen, podotherapie en fysiotherapie naar het nieuwe pand van Medisch Centrum Susteren aan de Reinoud van Gelderstraat. De apotheek volgt een week later.

We houden u via deze website op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

 
 
 
 
 

Door |13 juni 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Eerste verhuizing 1 Juli
 • Nieuwe naam huisartsenpraktijk Nieuwe naam huisartsenpraktijk

  Nieuwe naam huisartsenpraktijk

Nieuwe naam huisartsenpraktijk

Met het verhuizen naar het nieuwe Medisch Centrum Susteren verandert ook de naam van de huisartsenpraktijk Custers-Tummers in Huisartsenpraktijk Reinoud. Meer informatie vindt u op de website van de huisartsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Door |10 juni 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe naam huisartsenpraktijk
 • Fysiotherapie Bannier samen met FysioQ Fysiotherapie Bannier samen met FysioQ

  Fysiotherapie Bannier samen met FysioQ

Fysiotherapie Bannier samen met FysioQ

In het nieuwe centrum bundelen praktijk Maurice Bannier en FysioQ uit Sittard hun krachten en bieden u een uitgebreid pallet aan behandelmogelijkheden.

Naast fysiotherapie, kunt u in Medisch Centrum Susteren ook terecht voor manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, beweegprogramma’s voor copd, parkinson, cva. Heeft u fysieke klachten of beperkingen en wilt toch bewegen, maar u weet niet hoe, ook dan kunt u bij ons terecht.

Wij starten in september met fysiotrain (verantwoord bewegen onder begeleiding).
 
 
 
 
 

Door |10 juni 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Fysiotherapie Bannier samen met FysioQ