• Open dag groot succes Open dag groot succes

    Open dag groot succes

Open dag groot succes

De open dag van Medisch Centrum Susteren op zaterdag 14 september mocht op grote belangstelling rekenen. Maar liefst 1.250 belangstellenden uit Susteren én omgeving namen een kijkje achter de schermen van de verschillende zorgaanbieders die sinds kort onder één dak gevestigd zijn.

Dankzij de grote opkomst mag Dreams4You, een stichting die zich inzet droomwensen te realiseren voor terminaal zieke volwassenen, rekenen op een mooie donatie (per bezoeker) van het medisch centrum. Op de begane grond van het moderne, ruim opgezette gebouw zijn Huisartsenpraktijk Reinoud (voorheen Custers-Tummers) en Service Apotheek Susteren gevestigd. De tweede etage, die per trap en lift bereikbaar is, biedt ruimte aan de praktijkruimtes van Praktijk Bannier-FysioQ, Ruijters Podotherapie, Logopediepraktijk S. Slot en F. Moolhuijsen, Medisch Pedicure Petra van Tegelen-Cox, Verloskundigenpraktijk Bolle Buik, Ergotherapiepraktijk Susteren, Psychologenpraktijk PsycholoogZuid, Ubaghs Kindertherapie en Praktijk voor Voeding en Diëtetiek. Stuk voor stuk bekende gezichten in een nieuwe omgeving.

De verschillende zorgaanbieders hebben zich tot doel gesteld samen nog betere zorg en service te verlenen, tegen zo hoog mogelijke kwaliteit en met optimale aandacht voor de bezoeker. Mevrouw Stassen uit Susteren, één van de belangstellenden, is erg enthousiast over het concept. “Ik kan straks op één adres terecht om meerdere praktijken te bezoeken, heel handig!” Kenneth Hanzen en Aranka Oroszi zijn eveneens erg enthousiast over deze voor Susteren nieuwe aanpak. “De korte lijnen tussen de verschillende professionals betekenen meer gemak en service voor de patiënt. Maar ook voor de zorgaanbieders zelf, ze kunnen immers makkelijk en snel onderling afstemmen.”

Medisch Centrum Susteren speelt met deze nieuwe aanpak in op een belangrijke, landelijke ontwikkeling in de zorg. Door specifieke zorgexpertise en kennis te bundelen, kunnen mensen langer en beter binnen de direct toegankelijke zorg (eerste lijn) geholpen worden en zijn er minder verwijzingen naar het ziekenhuis (tweede lijn) nodig. Een nieuwe manier van werken die bewezen voordelen biedt voor de patiënt: een hogere kwaliteit van zorg, die dichtbij huis wordt aangeboden door vertrouwde gezichten.
Op medischcentrumsusteren.nl vindt u meer informatie over de verschillende zorgaanbieders.
U vindt Medisch Centrum Susteren aan Reinoud van Gelderstraat 13. Parkeren kan voor de deur.

Tekst: Volzinnen
Foto: Fotografie Joop Hendriks Echt

 
Opening-Susteren-280
Opening-Susteren-289
Opening-Susteren-268
Paramedisch-team-Susteren

Door |15 september 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Open dag groot succes
  • MCS als eigen iPhone ‘App’ MCS als eigen iPhone ‘App’

    MCS als eigen iPhone ‘App’

MCS als eigen iPhone ‘App’

De website van Medisch Centrum Susteren is zo gebouwd dat deze op in elke browser werkt op de PC en Mac, maar ook op iPad, iPhone en andere smartphones en tablets. De weergave wordt aangepast naar het schermformaat van het gebruikte apparaat. Dit voor optimale leesbaarheid en gebruiksgemak. Op een iPhone kunt u de website bijvoorbeeld met een eigen ikoontje op uw achtergrond opslaan. Zo heeft u altijd de gegevens van uw apotheek of huisarts tot uw beschikking. Met 1 klik op een telefoonnummer belt uw iPhone al het gewenste nummer.

Open de website van MedischCentrumSusteren.nl op uw iPhone. Meteen ziet u de aangepaste weergave voor de iPhone. Om het MCS ikoontje op uw achtergrond op te slaan klikt u op het middelste ikoontje onderin de balk (met de pijl naar rechts). Daarna opent het ‘delen’ scherm. In de midden ziet u het ikoontje van MCS al staan. Klik er op en pas de naam naar believen aan. Als u op ‘toevoegen’ klikt, ziet u het MCS ikoontje op uw achtergrond staan. Klik op bovenstaande foto voor een vergroting.

Nu heeft u altijd snel toegang tot alle gegevens van de zorgaanbieders verbonden aan het Medisch Centrum Susteren.

Door |5 september 2013|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor MCS als eigen iPhone ‘App’