De open dag van Medisch Centrum Susteren op zaterdag 14 september mocht op grote belangstelling rekenen. Maar liefst 1.250 belangstellenden uit Susteren én omgeving namen een kijkje achter de schermen van de verschillende zorgaanbieders die sinds kort onder één dak gevestigd zijn.

Dankzij de grote opkomst mag Dreams4You, een stichting die zich inzet droomwensen te realiseren voor terminaal zieke volwassenen, rekenen op een mooie donatie (per bezoeker) van het medisch centrum. Op de begane grond van het moderne, ruim opgezette gebouw zijn Huisartsenpraktijk Reinoud (voorheen Custers-Tummers) en Service Apotheek Susteren gevestigd. De tweede etage, die per trap en lift bereikbaar is, biedt ruimte aan de praktijkruimtes van Praktijk Bannier-FysioQ, Ruijters Podotherapie, Logopediepraktijk S. Slot en F. Moolhuijsen, Medisch Pedicure Petra van Tegelen-Cox, Verloskundigenpraktijk Bolle Buik, Ergotherapiepraktijk Susteren, Psychologenpraktijk PsycholoogZuid, Ubaghs Kindertherapie en Praktijk voor Voeding en Diëtetiek. Stuk voor stuk bekende gezichten in een nieuwe omgeving.

De verschillende zorgaanbieders hebben zich tot doel gesteld samen nog betere zorg en service te verlenen, tegen zo hoog mogelijke kwaliteit en met optimale aandacht voor de bezoeker. Mevrouw Stassen uit Susteren, één van de belangstellenden, is erg enthousiast over het concept. “Ik kan straks op één adres terecht om meerdere praktijken te bezoeken, heel handig!” Kenneth Hanzen en Aranka Oroszi zijn eveneens erg enthousiast over deze voor Susteren nieuwe aanpak. “De korte lijnen tussen de verschillende professionals betekenen meer gemak en service voor de patiënt. Maar ook voor de zorgaanbieders zelf, ze kunnen immers makkelijk en snel onderling afstemmen.”

Medisch Centrum Susteren speelt met deze nieuwe aanpak in op een belangrijke, landelijke ontwikkeling in de zorg. Door specifieke zorgexpertise en kennis te bundelen, kunnen mensen langer en beter binnen de direct toegankelijke zorg (eerste lijn) geholpen worden en zijn er minder verwijzingen naar het ziekenhuis (tweede lijn) nodig. Een nieuwe manier van werken die bewezen voordelen biedt voor de patiënt: een hogere kwaliteit van zorg, die dichtbij huis wordt aangeboden door vertrouwde gezichten.
Op medischcentrumsusteren.nl vindt u meer informatie over de verschillende zorgaanbieders.
U vindt Medisch Centrum Susteren aan Reinoud van Gelderstraat 13. Parkeren kan voor de deur.

Tekst: Volzinnen
Foto: Fotografie Joop Hendriks Echt

 
Opening-Susteren-280
Opening-Susteren-289
Opening-Susteren-268
Paramedisch-team-Susteren